Studentenwerk

Bekijk hier ons beste werk.

Recharge

Een web-app die gebruikers in staat stelt melding te maken van problemen, die kunnen ontstaan tijdens het opladen van een elektrisch voertuig.

Overhoorbot

Met de overhoorbot kunnen (blinde) leerlingen zelfstandig woordjes oefenen en zich overhoren met een Conversational Interface. Leraren kunnen eigen woordenlijsten maken en delen met hun leerlingen.

A cocoa farmer’s life in Ghana

Een interactieve storytelling website waarin data en visualisaties worden gecombineerd om inzicht te geven in het leven van boeren in Ghana.

The Hateful Eight promotie website

Een extensie op het gevoel en karakter van de achtste film van Quentin Tarantino, “The Hateful Eight”, om de filmervaring te vergroten en kijkers nieuwsgierig te maken.

Living Comic: Thanos vs Iron Man

Een 'levende' comic van een vechtscène tussen Thanos en Iron Man uit de film Avengers: Infinity War (2018).

The Size Converter

Een online fitting-tool om te zorgen dat jij als online klant makkelijker en sneller de juiste maat jeans kan bestellen, aan de hand van het merk en de maten van je huidige favoriete jeans.

Fuentes App

De Fuentes app is dé digitale oplossing om op een speelse wijze je Spaans op niveau te behouden. Speel luister- en spreekspellen en verleer niet meer je Spaanse kennis na het afronden van de lessen.

Redesign OBA website

Een helpende hand bieden aan vluchtelingen en immigranten die willen inburgeren in de Nederlandse cultuur door een redesign van de website van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Koken met AR

Een Augmented Reality (AR) game-installatie die kinderen laat kennismaken met koken.

2018 voor Haven-Stad

Deze website geeft de gebruiker een overzicht van de plannen en ontwikkelingen die de Gemeente Amsterdam in de maatschappelijke context van 2018 gemaakt heeft omtrent het nieuwe stadsdeel: Haven-Stad.

Promptus

Promptus is een smartphone applicatie die studenten helpt bij hun tijd efficiënt te besteden tijdens schoolgerelateerd werk door notificaties uit te stellen om doelgericht te werken.

De IJsbreker

De IJsbreker is een hulpmiddel om de bestaande relaties van eenzame Amsterdamse ouderen te versterken. De IJsbreker maakt de momenten dat er iemand op visite komt waardevoller.

SenseSafety

Het product moet voorkomen dat auto en dier met elkaar in botsing komen. Het product signaleert een wild dier in de berm en geeft feedback aan de bestuurder.

Eindproduct vak Vormgeving

Een single page website met doelstelling het verkopen van drie verschillende salades, met een gekozen style om het product zo aansprekend mogelijk te maken.

The smart digital beer sommelier

Met mijn eindproduct vervul ik de behoefte van de gebruiker naar persoonlijk bieradvies. De gebruiker krijgt advies op basis van 3 datastromen: Klikgedrag, externe factoren en een persoonlijk gesprek.

Online Magazine Pure Luxe

Een gepersonaliseerd high-end online magazine van Pure Luxe die de merkbeleving en synergie met het geprinte magazine vergroot voor succesvolle mensen met een interesse in luxury gerelateerd nieuws.

Adventure Tiles

Connecting the physical and digital world of children, with tiles that work together with a tablet. This should encourage the children to movement and learn at the same time.

Verhalen web app van NS

Via de verhalen web app kunnen reizigers in meerdere contexten een verhaal lezen voor, tijdens en na hun reis met de NS. De app helpt de gebruiker met het vinden van een verhaal in meerdere situaties.

Traverse

A winter sports application based on gamification that inspires its users to explore their mountains, challenge their friends and bring out the best version of themselves.

Type Conversion Training

An engaging interactive game that challenges flight attendances to cope with crash situations. The game invites participants to practice and test their knowledge.

Rock(et)ship

Rock(et)ship is a location-based multiplayer VR act that can travel across events and includes wirelessly interconnected Android smartphones placed in Gear VR headsets.

The Game Changer

The Game Changer houdt de game-uren van uw kind bij. Als de tijd verstreken is kan uw kind niet meer spelen. Hoe eerder je stopt met gamen, hoe meer bonusuren je krijgt.

Rupsie

Rupsie is een app voor kinderen van 5-6 jaar. Met Rupsie maken kinderen, in combinatie met AR, vrolijke deuntjes voor beestjes. Het combineert op slimme wijze de fysieke en digitale wereld.

Exclusive Design

Deze groep studenten heeft een tailor made website gebouwd voor Marie, een Dove ontwerpster, en voor Marijn, een developer die motorisch beperkt is. Een website vol unieke user interface experimenten.

Mantelzorg assistent

Met 'Mantelzorg assistent' kan je als mantelzorger op een laagdrempelige manier ontspanning, contact (met andere mantelzorgers) en inzicht krijgen, om tot rust te komen.

HUB

Met HUB zal het vervoer van bedrijven in de binnenstad op een duurzame manier veranderen. Via een app kunnen werknemers slimme voertuigen - met digitaal slot - reserveren, beheren en classificeren.

ParApp

Door persoonlijke Spotify data te koppelen aan de Paradiso agenda ontvang je een gepersonaliseerd overzicht van alle optredens van jouw favoriete artiesten via Social Messaging.

BLOOK

BLOOK is een interactieve tafel die een brug slaat tussen fysieke boekhandels en online retailers. Hierdoor blijven winkels competitief en de nostalgie behouden.

Stressvrij Schiphol

Stressvrij Schiphol geeft de reiziger op elke locatie op Schiphol inzicht in de drukte op dat moment en in de toekomst, hiermee worden de rijen gereduceerd en kan de passagier stressvrij op reis.

Tracer Parcel Delivery Service

De producten bestaan uit twee applicaties en één Google Glass, waar rekening is gehouden met de gebruikers: één applicatie voor de gebruiker en de andere met de Google Glass voor de courier.

Spotify Together

Spotify Together is een product waarbij je gesynchroniseerde playlisten kunt maken met meerdere personen. In de playlist kunnen nummers toegevoegd en geliked worden om gezamenlijk de sfeer te bepalen.

Ludicity

Onrustige dromen of moeilijk slapen? Lucidity helpt. Leer dromen te sturen en bepaal zelf wat er 's nachts gebeurt. Neem controle over je nachtrust en versla elke nachtmerrie!

Loop Mijn Lijst

Als onderdeel van de Appie app helpt de 'Loop Mijn Lijst'-applicatie klanten van de Albert Heijn (vooral met een visuele beperking) bij het doen van hun boodschappen.

Deliverbee

Deliverbee brengt pakketbezorgers en consumenten met elkaar in contact. De consument kan een verzoek doen om zijn/haar pakket naar een andere locatie te laten bezorgen en kan een fooi toevoegen.

Delta

Een welzijns-interventie voor full-time kantoormedewerkers in de vorm van een smart-zitmeubel dat zitgedrag meet en hen leert dynamisch te werken om gezondheidsproblemen af te zwakken.

MTFridge

Een sociale applicatie waarbij je elkaar helpt bij het bedenken van recepten met overgebleven producten die je anders weg zou gooien.

Fill ‘N Flip

Fill 'N Flip is een concept dat de gebruiker door middel van een sleutelhanger, gamification en ranking systeem gemotiveerd houdt om water te tappen met een hervulbare fles bij een Join the Pipe tappunt.

Mivo

Mivo is een app waarin je leert hoe je om kunt gaan met smartphones in je gezin. Volg een course over een complex onderwerp en sluit dit af met een gezinsgesprek waarin je samen afspraken maakt.

MEIO

De MEIO is een interactieve add-on voor de watertappunten van Join the Pipe in de HvA. Het motiveert studenten om elke dag hun herbruikbare fles te gebruiken en om te sparen voor beloningen!

Logboek Ontwerpgeschiedenis van Eva

Het is een logboek voor het vak Ontwerpgeschiedenis. Met sketchnotes en ander verzameld materiaal is het een duidelijk overzicht van de ontwerpgeschiedenis zoals deze met ons is behandeld.

De Slimme Rugzak van Jane

Een chatbot die als bijlage dient voor pleegkinderen die vaak bij een nieuw pleeggezin komen te wonen. De chatbot vertelt over het pleegkind aan de volgende pleegouders.

I Need A Dollar

Een digitale stad die kinderen door het kopen van spullen steeds meer kunnen uitbreiden door goed te sparen, spelletjes te spelen of klusjes in huis te doen.

Charge Station Monitoring

De Charge Station Monitoring web applicatie is een dashboard die gebruikt wordt voor het monitoren, onderzoeken en oplossen van problemen betreffende de operatie van charge stations over de hele wereld.

Logboek van Lizz

Een logboek gemaakt voor het vak Ontwerpgeschiedenis. Vol met creatieve aantekeningen, mijn kijk op het leven en artikelen.

Logboek van Soula

Een logboek voor het propedeusevak Ontwerpgeschiedenis. Dit boek dient als inspiratiebron met afbeeldingen en eigen creaties in de art deco stijl die behandeld is in dit vak.

Middeninkomens op de woningmarkt

Een korte video en bijbehorende website die de gevolgen van de ontwikkelingen in de Amsterdamse huizenmarkt voor gezinnen met een middeninkomen visualiseert.

Politievloggers en privacy in beeld

Een interactieve datavisualisatie waarin de video's van politievloggers Jan-Willem en Tess onder de loep worden genomen met betrekking tot de privacy van de daders/slachtoffers in de video's.

The Bigger Picture

Een interactieve datavisualisatie met een vergelijking tussen verschillende tv series. Aan de hand van twee gerenommeerde TV series zoek ik uit waarom de ene serie steeds beter wordt, terwijl de andere na een aantal seizoenen af begint te takelen.

Fietsie

Fietsie is een app in combinatie met een beaconsticker die je op je fiets plakt. Wanneer je een connectie tussen de app en sticker maakt kun je je fiets binnen enkele seconden weer terugvinden.

Obachine

Een app waarmee kinderen hun eigen zoekmachine kunnen samenstellen, om zo het leren zoeken naar boeken te stimuleren. De gemaakte zoekmachine put uit de echte databron van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Maya

Maya is een app die patiënten met BDD (een angststoornis) ondersteunt na de therapie bij het Academisch Medisch Centrum. Maya helpt de patiënt een terugval op oude negatieve gewoontes actief te voorkomen.

De biogasboot

De Biogasboot is een onderdeel van De Ceuvel, gericht op het omzetten van organisch afval uit het restaurant, in biogas. Dit kan weer gebruikt worden om mee te koken in het restaurant.

Zoek Een Boek

Een mobiele website van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, die mensen helpt met het zoeken naar boeken die bij hun smaak passen, reserveren van boeken en het opslaan van boeken in een favorietenlijst.

Boek Een Boek

Boek Een Boek is een mobiele app die jongeren helpt met het uitzoeken van een geschikt boek door leeftijd, genres en likes op een goede manier te combineren.

Spark a Conversation

Spark a Conversation is een tool die ontwerpers ondersteunt bij het ontwerpen van een Conversational User Interface. Het bestaat uit een kaartenset en een bijbehorende website.

ICYOU

Deze toepassing zorgt ervoor dat de naasten van een comapatiënt een gevoel van verbondenheid ervaren buiten het ziekenhuis.

Straathulp Amsterdam

Straathulp Amsterdam is een Progressive Web App die gerichte informatie geeft over locaties voor hulp en voor het vervullen van primaire behoeften voor dak- en thuisloze jongeren (zwerfjongeren).

Maatje

Maatje is een applicatie die vrouwen helpt bij het online vinden van de juiste jeansmaat. Door het toevoegen van lichaamsafmetingen, worden beoordelingen getoond van gebruikers met hetzelfde postuur.

Amsterdam WW2 War Graves

Het product 'Ontdek het verhaal achter de oorlogsgraven in Amsterdam' is een datavisualisatie over de levens van 156 personen die zijn gestorven tijdens, of na de tweede wereldoorlog.

Charge Community

Een app waarbij privé oplaadpunten voor elektrische auto's kunnen worden aangeboden.

Purks Spulletjes

Purks Spulletjes is een second screen app voor tablets die door middel van spelletjes en beloningen de Nederlandse Sesamstraat franchise weer nieuw leven in blaast.

De brug voor jou!

De brug voor jou! is een applicatie waardoor mensen met een beperking gemakkelijker de overgang naar een nieuw bedrijf kunnen en durven te maken en om zich hier ook snel thuis voelen.

Mattie

Mattie is een product dat ervoor zorgt dat mensen met een verstandelijke beperking zelfstandiger activiteiten kunnen uitvoeren en waarbij hun dag(planning) helder wordt geformuleerd.

Siler

Een Bluetooth knoppenmodule voor soldaten die geen geluid of licht uitstraalt en geprogrammeerd is om samen te werken met de wearables van Elitac.

Insights

Met Insights consumeert de gebruiker de belangrijkste inzichten uit de bestaande journalistiek van De Correspondent. Echter gebeurt dit met nieuwe en experimentele vertelvormen.

Layer Notes

Een gemakkelijke visuele manier om bugs te kunnen melden op websites, waarbij developers alle informatie ontvangen die nodig is om een bug op te lossen.

Fraud Dashboard

Een dashboard voor het bedrijf Adyen dat uit een hele hoop transacties de fraudegevallen er uit pikt.

Trauma Toolkit

Trauma Toolkit is a mobile (virtual reality) self-help application that utilises an EMDR treatment protocol to help people who have memories of traumatic experiences.

MijnNovarum

MijnNovarum is een zorgapplicatie als ondersteuning bij het behandelen van obesitas. Het biedt de gebruiker de juiste toolset om grip te krijgen op het eetprobleem.

MedCases

MedCases is een mobiele applicatie voor dermatologen, waar onderling casussen, kennis, vragen, afbeeldingen en andere informatie uitgewisseld kan worden in een beveiligde en besloten omgeving.