Obachine

Een app waarmee kinderen hun eigen zoekmachine kunnen samenstellen, om zo het leren zoeken naar boeken te stimuleren. De gemaakte zoekmachine put uit de echte databron van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Maya

Maya is een app die patiënten met BDD (een angststoornis) ondersteunt na de therapie bij het Academisch Medisch Centrum. Maya helpt de patiënt een terugval op oude negatieve gewoontes actief te voorkomen.

De biogasboot

De Biogasboot is een onderdeel van De Ceuvel, gericht op het omzetten van organisch afval uit het restaurant, in biogas. Dit kan weer gebruikt worden om mee te koken in het restaurant.

Zoek Een Boek

Een mobiele website van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, die mensen helpt met het zoeken naar boeken die bij hun smaak passen, reserveren van boeken en het opslaan van boeken in een favorietenlijst.

Boek Een Boek

Boek Een Boek is een mobiele app die jongeren helpt met het uitzoeken van een geschikt boek door leeftijd, genres en likes op een goede manier te combineren.

Spark a Conversation

Spark a Conversation is een tool die ontwerpers ondersteunt bij het ontwerpen van een Conversational User Interface. Het bestaat uit een kaartenset en een bijbehorende website.

ICYOU

Deze toepassing zorgt ervoor dat de naasten van een comapatiënt een gevoel van verbondenheid ervaren buiten het ziekenhuis.

Straathulp Amsterdam

Straathulp Amsterdam is een Progressive Web App die gerichte informatie geeft over locaties voor hulp en voor het vervullen van primaire behoeften voor dak- en thuisloze jongeren (zwerfjongeren).

Maatje

Maatje is een applicatie die vrouwen helpt bij het online vinden van de juiste jeansmaat. Door het toevoegen van lichaamsafmetingen, worden beoordelingen getoond van gebruikers met hetzelfde postuur.

Amsterdam WW2 War Graves

Het product 'Ontdek het verhaal achter de oorlogsgraven in Amsterdam' is een datavisualisatie over de levens van 156 personen die zijn gestorven tijdens, of na de tweede wereldoorlog.

Charge Community

Een app waarbij privé oplaadpunten voor elektrische auto's kunnen worden aangeboden.

Purks Spulletjes

Purks Spulletjes is een second screen app voor tablets die door middel van spelletjes en beloningen de Nederlandse Sesamstraat franchise weer nieuw leven in blaast.

De brug voor jou!

De brug voor jou! is een applicatie waardoor mensen met een beperking gemakkelijker de overgang naar een nieuw bedrijf kunnen en durven te maken en om zich hier ook snel thuis voelen.

Mattie

Mattie is een product dat ervoor zorgt dat mensen met een verstandelijke beperking zelfstandiger activiteiten kunnen uitvoeren en waarbij hun dag(planning) helder wordt geformuleerd.

Siler

Een Bluetooth knoppenmodule voor soldaten die geen geluid of licht uitstraalt en geprogrammeerd is om samen te werken met de wearables van Elitac.

Insights

Met Insights consumeert de gebruiker de belangrijkste inzichten uit de bestaande journalistiek van De Correspondent. Echter gebeurt dit met nieuwe en experimentele vertelvormen.

Layer Notes

Een gemakkelijke visuele manier om bugs te kunnen melden op websites, waarbij developers alle informatie ontvangen die nodig is om een bug op te lossen.

Fraud Dashboard

Een dashboard voor het bedrijf Adyen dat uit een hele hoop transacties de fraudegevallen er uit pikt.

Trauma Toolkit

Trauma Toolkit is a mobile (virtual reality) self-help application that utilises an EMDR treatment protocol to help people who have memories of traumatic experiences.

MijnNovarum

MijnNovarum is een zorgapplicatie als ondersteuning bij het behandelen van obesitas. Het biedt de gebruiker de juiste toolset om grip te krijgen op het eetprobleem.

MedCases

MedCases is een mobiele applicatie voor dermatologen, waar onderling casussen, kennis, vragen, afbeeldingen en andere informatie uitgewisseld kan worden in een beveiligde en besloten omgeving.

Selfmanaging Online Support

Een digitale toepassing die beroepsmatige traumatisering tijdig signaleert en advisering geeft in benodigde hulpverlening of in zelfhulp.

Clear BDD

Body Dysmorphic Disorder is een mentale stoornis waardoor mensen een obsessie krijgen over hun uiterlijk. Clear BDD helpt ex-BDD patiënten na hun behandeling om een terugval te voorkomen.

SocialShare

SocialShare het interactieve platform van het voedselloket Almere. Een online platform waarbij gebruikers elkaar kunnen helpen met de vaardigheden die zij bezitten.

Terror Map

Een kaart van West-Europa die weergeeft waar, hoeveel en wat voor soort terroristische aanslagen er plaats hebben gevonden tussen 1970 tot 2014.

Reefranger

Een meldpunt voor duikers van misstanden rond koraalriffen over de hele wereld.

TABOE

Schizofrenie is vaak onbegrepen en er heerst een taboe rond. De app TABOE stelt de gebruiker in staat om bepaalde psychoses zélf te ervaren en helpt hiermee dit taboe te doorbreken.

Time 4:5

Met de Time 4:5 applicatie kun je elke keer als je onderweg bent spelletjes spelen die niet veel tijd en energie kosten.

MisofoMe

MisofoMe is een applicatie voor mensen die last hebben van de stoornis misofonie. De app biedt onder andere een groot aantal oefeningen die helpen de klachten te verminderen.

Daskas

Een nieuwe website & webshop voor de cadeauwinkel Daskas die de gezellige sfeer van de winkel overbrengt.