Opdrachtomschrijving:
Voor mijn afstudeer project ben ik me gaan verdiepen in de wereld van Bitcoin (en andere cryptocurrencies). Na de moderne ‘goldrush’ in de hele bitcoin mining markt die zo’n twee jaar terug begon heb ik nu de focus gelegd op de nieuwe financiële industrie. Hoewel er steeds meer kapitaal in cryptocurrencies wordt gestopt is het vaak erg onduidelijk hoe de verdelingen en nuances liggen tussen alle verschillende online beurzen. Het gevolg is onduidelijkheid & frustratie bij handelaren en de media.

Screen-Shot-2014-06-10-at-22.25.41

Eindresultaat:
Wizbit is (grotendeels een prototype van) een online realtime webplatform dat inzicht geeft in dit financiële systeem. Door datavisualisatie’s die op macro schaal aangeven hoe de markt zich aan het ontwikkelen kunnen journalisten en bloggers beter verslag leggen van de bruisende Bitcoin markt. Daarnaast kunnen handelaren deze informatie ook goed gebruiken om beter inzicht te krijgen in de relatie tussen verschillende online beuren om zo betere investering beslissingen te nemen.  Hiermee past Wizbit naast online handelsplatformen (brokers) en nieuws sites die rapporteren over alle gebeurtenissen in de branche.

De Realtime Globe (onderdeel van het Wizbit Lab) is geschreven in WebGL en praat via WebSockets met Wizbit’s API (frontend nodejs, maar ook delen in go). Het Wizbit web platform zelf is geschreven in AngularJS en alle visualizaties in D3.js. De backend is grotendeels nodejs en data wordt weggeschreven in postgreSQL (met redis als cache).

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
http://blocks.wizb.it/
http://beta.wizb.it/market-volumes
http://thenextweb.com/insider/2014/02/04/virtual-globe-shows-almost-every-bitcoin-transaction-freshly-minted-block-real-time/

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.