Project: Vlucht voor Willy

Korte omschrijving eindproduct:
“Vlucht voor Willy” is een arcadekast game die je in de schoenen van vluchtelingen laat staan en je op een onverwachte manier aan het denken zet.

Student: Dylan van Sprang

StudiejaarPropedeuse

Genomineerd door docent: Aranea Feleus

Genomineerd voor: Better World Award

Opdrachtomschrijving:
In 2015 wordt in de gemeente Vlagtwedde (Groningen) het grootste asielzoekerscentrum van Nederland gebouwd. Met een capaciteit van 2000 vluchtelingen, die voornamelijk uit Syrië zullen komen, krijgen de inwoners van Vlagtwedde dus veel nieuwe buren. Helaas staan zij niet geheel positief tegenover vluchtelingen.

Probleemstelling: Hoe kan Stichting Vluchteling d.m.v. een interactieve installatie mensen uit Vlagtwedde laten beseffen dat Syrische vluchtelingen uit nood naar Nederland komen?

Eindresultaat:
De arcadekast-game “Vlucht voor Willy” speelt zich af in de omgekeerde wereld. In het spel moet je Nederland ontvluchten en reizen naar het Midden-Oosten waar wél vrede en vrijheid is. Door het maken van keuzes (reis je bijvoorbeeld over land of over zee?) en het doorlopen van de mini-game komt de gebruiker steeds dichter bij zijn gedroomde bestemming. Eenmaal aangekomen wordt de gebruiker verrast door het niet zo warme welkom van de inwoners. Gevolgd door een filmpje over de situatie van het echte leven van een vluchteling.

Het is de bedoeling dat de installatie op de kermis in Vlagtwedde gaat staan. Het doel van de installatie is om er voor te zorgen dat de inwoners een ander beeld krijgen van vluchtelingen en zij hun nieuwe buren straks iets hartelijker zullen ontvangen.

Links naar meer info:
De game is te spelen op https://oege.ie.hva.nl/~sprangd001/game/index.html

Hier de navigatie voor op een toetsenbord:

W = “Start + Vlucht button”
A = A
S = B
D = C
Pijltjes = Pijltjes


Afbeeldingen
:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.