Opdrachtomschrijving:
Beyond Care is een virtual reality startup van het Alkmaarse IT-bedrijf Triple. Om de potentie van een mobiele traumabehandeling te testen hebben zij mij gevraagd om een EMDR-behandelprotocol te verwerken tot een mobiele applicatie. De applicatie is gemaakt voor mensen met een herinnering van een licht traumatische gebeurtenis (auto-ongeluk, pesten, beroving, etc.). Het was belangrijk dat de applicatie prettig is om te gebruiken en dat de gebruikers niet vroegtijdig afhaken van de behanding.

Eindresultaat:
Trauma Toolkit is eerlijk, inspirerend en behulpzaam. De gebruikers gaan zelf op zoek naar zelfhulp en zij moeten het gevoel hebben dat ze echt geholpen worden. Trauma Toolkit belooft niet meer dan dat het kan. De behandeling is authentiek en effectief. Ook is de behandeling prettig om te doorlopen. De gebruiker wordt gestimuleerd om de vervelende herinnering te confronteren. Dit is anders dan concurrerende oplossingen – óf de concurrerende oplossing is ongebruiksvriendelijk, óf het is niet wetenschappelijk ondersteund.

Oogbewegingen zorgen er voor dat de emotionele lading van de herinnering afneemt. Om de oogbewegingen te versterken kan ook een virtual reality-kijker gebruikt worden. Trauma Toolkit heeft de potentie om veel mensen te helpen die eigenlijk geen toegang zouden hebben tot psychologische gezondheidszorg. De medische werking van de applicatie wordt nog gevalideerd. Als het werkt dan betekend dat dat er veel geld, tijd en mankracht in de zorg bespaart kan worden.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://vimeo.com/171413474

Afbeeldingen:

Leave a Reply