Project: SheepTogether

Korte omschrijving eindproduct:
Het doel is om gestrande treinreizigers op treinstations gezamenlijk zo snel mogelijk van plek A naar B te brengen. Zodat zij toch nog op tijd op locatie zijn.

Studenten: Jardi Kroes, Dieuwertje Okkels, Sophie Hoeboer, Jurre Visser, Merlijn Vos en Pim Jenniskens

Studiejaar: Propedeuse

Genomineerd voor: P-Kings Award

Genomineerd door docent: Marc Stumpel

Opdrachtomschrijving:
‘Hoe kun je offline contact tussen treinreizigers bevorderen wanneer hun trein een vertraging heeft opgelopen van anderhalf uur of langer, zodat ze alsnog een prettige reis ervaren en hun eindbestemming zo snel mogelijk bereiken?’.

Eindresultaat:
De applicatie moet een oplossing bieden voor gestrandde treinreizigers op treinstations die zo snel mogelijk hun eindbestemming willen bereiken. De applicatie fungeert als communicatieplatform tussen gestrandde treinreizigers. SheepTogether brengt gestrande treinreizigers met dezelfde eindbestemming bij elkaar, zodat zij in noodgevallen samen naar hetzelfde eindstation kunnen reizen.

De gebruiker checkt in door zijn of haar mobiele telefoon tegen een van de SheepTogether posters aan te houden. Door middel van NFC wordt de locatie gemeten waar de gestrande treinreiziger zich op dat moment bevindt en wordt deze locatie automatisch ingeladen in de app. Vervolgens vult de gebruiker zijn/haar eindbestemming in en komt terecht in een groepenoverzicht met gestarte groepsgesprekken met mensen die naar hetzelfde eindstation moeten. Op het moment dat er nog geen groepen zijn aangemaakt, kan de gebruiker dit zelf doen. Via een chatfunctie kan met elkaar worden afgesproken.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
http://www.do-nt.nl/sheeptogether/

Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.