Opdrachtomschrijving:
Mensen met een verstandelijke beperking verwerken alles in puzzelstukjes. Zij moeten bij alle informatie de volgende punten helder krijgen: Wat? Wanneer? Met wie? Waar? Hoe moet ik het doen? Ze hebben daardoor veel structuur nodig en een duidelijke dagplanning.

Hoe kan een digitale oplossing ervoor zorgen dat dagtaken helderder worden voor mensen met een verstandelijke beperking én dat zij deze taken zelfstandig(er) kunnen uitvoeren zonder dat het begeleiders meer tijd kost?

Eindresultaat:
Het product bestaat uit twee producten: Mattie Tasks en Mattie Watch.

Mattie Tasks is een agenda app voor begeleiders, waar zij heel uitgebreid activiteiten aanmaken en deze activiteiten in een overzichtelijke agenda zetten. Het aanmaken van een taak wordt opgebouwd uit het principe van “wat, wanneer, met wie, waar en hoe”. Daarnaast volgt er een stappenplan met uitleg over hoe de taak moet worden uitgevoerd.

Mattie Watch is een smartwatch voor de mensen met een verstandelijke beperking, die gelinkt is aan het account van de begeleider. De activiteiten die worden ingevuld door de begeleider, ontvangt de smartwatch. De Mattie Watch legt elke activiteit uit volgens hetzelfde principe (zoals hierboven uitgelegd) en doet dit door middel van pictogrammen en audio/spraakberichten.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
http://daantuinstra.nl/portfolio/matti-es/
http://daantuinstra.nl/presentatie

Afbeeldingen:

2 Comments

  • Henry says:

    Erg mooi en zeker een mooie app om voor deze groep en manier om ook wat zelfstandiger te kunnen zijn.

  • Mitchell says:

    Prachtig initiatief dat volgens mij alleen maar winnaars kent.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.