Opdrachtomschrijving:
In eerste instantie wilde ik ervoor zorgen dat studenten beter leren koken. Ze eten namelijk te ongezond. Deze doelgroep heeft echter voor hun gevoel te weinig tijd om te koken, laat staan om het te leren. Daarom wil ik ze op een jongere leeftijd meer leren over het kookproces. Hierdoor zullen ze meer kookervaring opdoen voordat ze op kamers gaan. Daarom wil ik met behulp van een interactieve toepassing tieners van 12 tot en met 14 jaar meer leren over het kookproces.

Eindresultaat:
Uit veel doelgroeponderzoek is een klikbaar prototype van een mobiele app gekomen die deels gebruik maakt van een ‘conversational interface’ wat op messaging apps als WhatsApp lijkt. Hiermee meldt de gebruiker zich aan, kunnen keuzes gemaakt worden over de gerechten en worden de instellingen aangepast. In het andere deel van de app is het de bedoeling dat de gebruiker zelfstandig een gerecht leert koken. Hierbij kan de gebruiker zelf een recept ‘customizen’ met ingrediënten die ze wel of juist niet lekker vinden. Vervolgens volgt de gebruiker stap voor stap een recept met korte duidelijke instructies en geanimeerde GIF’s. Tot slot krijgen ze tips over hoe ze het gerecht het beste kunnen fotograferen om te delen op social media.

Uit testen met de doelgroep kwamen erg enthousiaste reacties. Ze vonden de manier van navigeren via een conversational interface erg origineel en begrepen het meteen. De belangrijkste feedback die hieruit kwam is dat ze door deze app meer zouden koken.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://marvelapp.com/1bh75f1
http://imgur.com/a/cx5xX

Afbeeldingen:

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.