Opdrachtomschrijving:
Als er plots een naaste in coma raakt en op de Intensive Care beland, zal je leven compleet draaien om de patiënt en ziekenhuisbezoeken. Helaas kun je er niet altijd zijn voor de patiënt, omdat je niet constant in het ziekenhuis mag en kunt zijn. Hoe kan ik dan toch voor een gevoel van verbondenheid zorgen bij naasten wanneer zij en de patiënt niet fysiek bij elkaar zijn met behulp van Heybracelet, een armband die via kneepjes laat weten dat iemand aan je denkt. (https://www.heybracelet.com/)

Eindresultaat:
Om dit op te lossen is onderzocht wanneer naasten zich fysiek verbonden voelen met de patient. Dit is wanneer: de naaste praat met de patiënt, hij de hand vasthoudt van de patiënt, hij de patiënt streelt/aait, hij praat met anderen over de situatie en de patiënt. Deze ‘momenten van verbinding’ zijn omgezet naar een digitale ervaring zodat deze ook beleefd kunnen worden op afstand van het ziekenhuis.

Praten tegen patiënt en anderen: De gebruiker heeft de mogelijkheid brieven te schrijven of verhalen te vertellen via de applicatie en deze te delen met de gewenste naaste en met de patient, die deze vervolgens kan terug lezen wanneer hij weer wakker is om het ‘psychische gat’ te vullen.

Vasthouden, strelen en aaien: Ik heb de hulp ingeschakeld van Heybracelet. De armband geeft een Squeeze af aan de patiënt die deze armband ook draagt, en lichaamstemperatuur  verstuurd en ontvangt. Eén naaste is in het bezit van de armband. Data van verzending wordt opgeslagen in de applicatie.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://vimeo.com/223453899
https://youtu.be/Gt581t6lyeo
https://indd.adobe.com/view/b8547c08-441c-4d29-aa8d-7e369dd00807

Afbeeldingen:

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.