Opdrachtomschrijving:
Free a Girl is een hulporganisatie die zich internationaal inzet tegen kinderprostitutie. De opdracht van Free a Girl is om een interactieve installatie te creëren die ervaart hoe deze meisjes leven. De installatie komt op de World Press Photo te staan en heeft als doel dat mensen betrokken raken en donateur willen worden. Het idee is om de gebruiker te choqueren, zodat deze het gevoel krijgt dat hij/zij iets aan dit probleem moet doen.

example-screen2 web

Eindresultaat:
Meisjes van over de hele wereld raken gedwongen in de prostitutie terecht. De interactieve installatie laat zien hoe deze meisjes hierin terecht komen. De gebruiker komt in aanraking met het meisje ‘Adillah’ uit Indonesië. Adillah verteld dat zij eerlijk werk aangeboden heeft gekregen door een man. Deze man ‘ontvoert’ haar echter en ze komt in een peeskamer terecht. De gebruiker van de interactieve installatie moet d.m.v. te reageren op aanwijzingen op het scherm het meisje zien te bevrijden.

De installatie zorgt ervoor dat de gebruiker zich in kan leven in het meisje. Emoties spelen een belangrijke rol. De gebruiker wordt gechoqueerd en voelt de machteloosheid van het meisje. Uiteindelijk is het doel om de gebruiker het gevoel te geven dat hij/zij hier iets tegen kan doen. Word donateur bij Free a Girl!

De reacties van gebruikers zijn overweldigend. “Hier moet je iets mee doen!”, “Dit móet gerealiseerd worden!” Dus nu denk ik, waarom niet?

backstage-web


Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
http://daantuinstra.nl/design/freeagirl.html

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.