Korte omschrijving eindproduct:
Een dashboard voor het bedrijf Adyen dat uit een hele hoop transacties de fraudegevallen er uit pikt.

Opdrachtomschrijving:
Adyen kwam met de vraag om een dashboard te maken dat inzicht geeft in hun anti-fraude systeem, zodat hun klanten (zoals Facebook) een betere indruk krijgen wat er zich afspeelt achter de schermen. Wij zochten naar een algoritme dat de fraudegevallen kon herkennen en weergeven op een analytische manier. Aangezien Adyen zelf al goed is in het ontwerpen van complexe grafieken hebben wij ons gefocust op het algoritme, het gebruik en de analytische opties.

Eindresultaat:
Het eindresultaat betreft een dashboard dat eerst laat zien welke transacties er gemaakt zijn en vervolgens welke transacties daarvan volgens het algoritme fraudegevallen zijn. Dit algoritme berekent een fraude-rating: voor elke transactie wordt er gekeken naar een aantal factoren. Als deze verdacht zijn wordt de fraude-rating opgehoogd. Wanneer deze rating boven een bepaalde grens komt wordt het gemarkeerd als fraude.

De fraude-rating hebben we opgedeeld in drie categorieën: – alert (potentieel fraude) – denied (waarschijnlijk fraude, de transactie wordt geweigerd) – fraude (de transactie bleek achteraf gezien fraude).

De kracht van dit dashboard zit hem in het aantal opties om de fraudegevallen te analyseren. De gebruiker kan de sorteeropties gebruiken om dieper in de transacties te duiken en de gewenste grafiek in een veld toevoegen. Zo kan de gebruiker grafieken vergelijken om bijvoorbeeld te zien of een fraudegeval vaak voorkomt.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://adyen.ndb97.nl/

Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.