Opdrachtomschrijving:
De wondzorgspecialist van Allerzorg ondervindt vele knelpunten in de overgangsfase van pen & papier naar digitale documentatie. Bestaande software is daarnaast niet geoptimaliseerd voor de iPad. In samenspraak met de stakeholders is de volgende hoofdvraag geformuleerd: Hoe kan ik voor wondzorgspecialisten een digitale versie van het WCS Classificatiemodel en productinformatie uit het WCS Wondenboek, plus de registratie van het helingsproces, laten aansluiten op hun dagelijkse praktijksituatie?

Eindresultaat:
De iPadapplicatie die speciaal voor de wondzorgspecialist is ontwikkeld, kan het wondbehandelingsproces inzichtelijker maken, communicatie tussen de verschillende wondzorgspecialisten verbeteren en de algehele dagelijkse praktijksituatie efficiënter maken. Hierdoor kan meer tijd en zorg gestoken worden in de daadwerkelijke wondbehandeling van een cliënt. De sterke integratie van het WCS Wondenboek in het eindproduct zorgt ervoor dat de wondzorgspecialist altijd de laatste productinformatie bij de hand heeft.

Vanuit diverse iteraties en gebruikerstesten is duidelijk geworden dat het eindproduct veel van de dagelijkse knelpunten wegneemt die een wondzorgspecialist ondervindt. Het eindproduct is daarbij ook een stuk toegankelijker door het gebruik van de vertrouwde native iOS-navigatiestructuur en elementen, waardoor de leercurve zo kort mogelijk is gehouden.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://vimeo.com/170273935
http://fy8fz6.axshare.com/

Afbeeldingen:

 

 

Leave a Reply