Opdrachtomschrijving:
Pantar is een grootschalige sociale werkplaats die is ingesteld op het intern begeleiden van mensen met een beperking met hun werkzaamheden. Vanwege de nieuwe Participatiewet worden zij verplicht om deze mensen vanuit hun beschermde omgeving over te plaatsen naar externe bedrijven. Dit gooit de volledige structuur van het bedrijf om en zorgt voor veel complicaties. Wij hebben deze app ontwikkeld om de werknemers met een beperking vertrouwd en zelfverzekerd te laten voelen in hun nieuwe omgeving.

Eindresultaat:
De brug voor jou! wordt aan een werknemer van Pantar geïntroduceerd wanneer deze bijna naar een nieuw bedrijf gaat. De begeleider vanuit Pantar kan van tevoren de gegevens en aandachtspunten invoeren waardoor de app al is afgestemd op de werknemer. Hiervoor wordt de Pantar-ID gebruikt voor een zo simpel mogelijke start.

De werknemer kan elke dag een nieuwe plank bouwen aan zijn brug naar het nieuwe bedrijf toe. De werknemer kan bijvoorbeeld zien wie de nieuwe collega wordt, hoe duur een broodje is tijdens de lunch of welke route de werknemer het best kan nemen naar zijn/haar nieuwe werk. Erg simpel dus, maar toch kan de werknemer alvast wennen aan de nieuwe omgeving. Iets wat eigenlijk iedereen wel fijn zou vinden bij zo’n grote stap.

De opgedane kennis wordt om de vijf dagen getoetst d.m.v. een quiz. In combinatie met de persoonlijke aandachtspunten zorgen de resultaten van de quiz voor ‘adaptive content‘. Wanneer informatie over bijv. collega’s niet blijft hangen kan hier extra persoonlijke aandacht aan gegeven worden.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://invis.io/MDCB808RZ#/240629394_Opstartscherm

Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.