Korte omschrijving eindproduct:
Het online platform Bricky.nl is gemaakt voor studenten waar zij snel, legaal en goedkoop een fiets kunnen scoren in de buurt.

Studenten: Simon Dijkman, Roan Zuman, Willem Smit

Studiejaar: Afstudeerjaar

Genomineerd door docent: Jos Kok

Naam opdrachtgever: Bricky

Genomineerd voor: Creative Award

Opdrachtomschrijving:
In Amsterdam rijden er ruim 1.000.000 fietsen rond. Ook studeren er zeker 100.000 studenten en geeft meer dan 90% van deze studenten aan niet meer dan 100 euro voor een fiets te willen betalen. Fietshandelaren vragen al snel 200 tot 300 euro voor een beetje tweedehands fiets. Dat is waar Bricky om de hoek komt kijken. In samenwerking met o.a. sociale werkplaats Pantar en consumenten creëren wij een stabiel, legaal en goedkoop online platform voor studenten.

Eindresultaat:
Een online platform waar studenten goedkoop, legaal en dichtbij een fiets kunnen scoren. Tevens kwam uit ons onderzoek dat veel nieuwe (internationale) studenten op zoek zijn naar een fiets, dus wij hebben direct een vertaling doorgevoerd op de website. De gebruikers reageren enorm enthousiast en in de achterkant zien wij ook veel reacties op fietsen van studenten. Betrouwbaarheid en legaliteit komen als belangrijkste resultaten uit usertests. Om legale fietsen en geverifieerde gebruikers te waarborgen zijn we een samenwerking met sociale werkplaats Pantar aangegaan. Deze samenwerking vormt een constante stroom van legale fietsen in Amsterdam.

Verder is Bricky door SpinAwards genomineerd voor een Young Talent Award. De eerste pilot is ontzettend goed bevallen bij het team van Bricky en wij gaan zeker door om studenten blijven te voorzien van ‘f#cking goedkope fietsen’!

Afbeeldingen:

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
http://www.bricky.nl
https://www.youtube.com/watch?v=Tnk8w8D_I8k&feature=youtu.be

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.