Opdrachtomschrijving:
De bieb is weer helemaal hot onder de jeugd. Het aantal jonge leden neemt toe en het aantal uitgeleende boeken stijgt. Goed nieuws, maar wat wil de jeugd nou precies lezen? Met het propedeusevak Visual Interface Design heb ik dit probleem mogelijk opgelost. Het doel van de opdracht was het vinden van een geschikt boek voor de jeugd. Doordat deze mobiele app helpt met het zoeken van een geschikt boek zal de OBA nog meer jongeren trekken.

Eindresultaat:
Het eindresultaat is een mobiele app voor de OBA. Het is de bedoeling dat mijn product de jeugd helpt met het zoeken van een geschikt boek. Dit wordt bereikt door middel van filteren op leeftijd, genre en likes. Door deze filters toe te passen wordt de selectie boeken steeds kleiner en doelgerichter. De likes die de gebruiker geeft zorgen ervoor dat de selectie boeken wordt aangepast op gerelateerde boeken, hierdoor heeft de gebruiker snel een boek naar zijn/haar smaak.

Het lost mijn probleem op omdat er zo op een leuke en selectieve manier een boek gevonden kan worden. Jongeren weten vaak niet wat ze moeten kiezen en door middel van deze app worden ze geholpen met het maken van een keuze. Zo zijn ze niet uren lang op zoek naar het geschikte boek of weten ze niet wat ze kiezen moeten.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://www.youtube.com/watch?v=7_EdJdoeG1c
http://brittrademaker.nl/portfolio/visual-interface-design/
https://invis.io/J8B65JGWT

Afbeeldingen:

2 Comments

  • Saskia says:

    Handig…… ik (45 jr) niet helemaal de doelgroep wil er ook één……..

  • Dave Jones says:

    Goed doordacht en perfect voorgegeven. Beste Britt we gaan je goed in de gaten houden de komende tijd! Heel veel succes met de opleiding.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.