Opdrachtomschrijving: 
Rose Leigh (docent Hogeschool van Amsterdam) vroeg de hele propedeuse om een applicatie te verzinnen die een digitale toevoeging biedt aan de papieren versie van de International Student Guide. Deze opdracht heb ik toen gewonnen en nu ben ik met een CMD studententeam deze website aan het realiseren. De doelgroep is de internationale student die in Amsterdam komt studeren. We ontwikkelen een website waarmee deze studenten gemakkelijk kennis kunnen maken met Amsterdam.

Eindresultaat:
AmsterDone is een website die mensen die nieuw zijn in Amsterdam een mogelijkheid biedt tot het ontdekken en verkennen van de stad. De website geeft het grote aanbod aan activiteiten in de stad overzichtelijk weer. Je kunt een persoonlijke en interactieve lijst samenstellen met activiteiten uit verschillende categorieën, zoals: Restaurants, Cultuur en Uitgaan. Nadat je een activiteit hebt uitgevoerd kan je dit aanpassen in de lijst en wordt er duidelijk weergeven welke activiteiten gedaan zijn.

Bijgevoegd: de werkende website op dit moment (AmsterDone)(gebouwd van scratch) en het visuele prototype (AmsterVideo) om een idee te krijgen van het uiteindelijke product. De sites worden tot blok 4 continu aangepast en verbeterd. Het prototype bevat een user guide namelijk: ADD -> Restaurants -> de reuter -> add to list -> de reuter -> Done. Mensen reageren erg positief en we hopen dat mensen meer zien van Amsterdam met AmsterDone.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

Best viewed on mobile device:
http://amsterdone.servinnissen.nl
http://amstervideo.servinnissen.nl

Afbeeldingen:

One Comment

 • Mees Rutten says:

  Wat leuk dat we gefeatured zijn op de website!
  We hebben momenteel al veel aanpassingen gedaan dus de screenshots zijn al wat outdated.
  Op Amsterdone.servinnissen.nl is momenteel de werkende website te zien.
  Vanaf vanmiddag (24 feb) zal er een vernieuwde versie online staan :)
  – Mees

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.