GDA 2020

Het beste studentenwerk uit studiejaar 2019 - 2020 van CMD Amsterdam.

Digital interactive design door CMD

Tijdens de Golden Dot Awards (GDA) 2020 worden prijzen uitgereikt aan het beste studentenwerk van het afgelopen studiejaar van studenten Communication and Multimedia Design (CMD).

Het werk bestaat uit eindproducten uit vakken en projecten, zowel individueel als in teams ontworpen door studenten CMD (Hogeschool van Amsterdam). De focus ligt op digital interactive design producten, zoals bijvoorbeeld: websites, datavisualisaties, app’s, webshops, games en interactieve installaties. Kom langs en bekijk het genomineerde werk, ontmoet studenten, docenten en bedrijven. Hoe, wanneer en waar? Dat weten wij nu ook nog even niet precies…
Wat kun je winnen?

Voor alle genomineerden is er sowieso de one-and-only CMD kadobox. Tijdens de awardshow worden de beste nominaties beloond met een een waardebon van €100,- per student.

Docenten nomineren het beste werk, een externe vakjury uit het werkveld kiest daar de winnaars uit. Het door docenten genomineerde werk zal worden beoordeeld door een jury bestaande uit ontwerpers van een aantal digital design bureau’s. Voorafgaand aan de awardshow kan het werk van de nominaties bekeken worden door de bezoekers. Ook is de jury aanwezig om het allerbeste werk van dit studiejaar te bepalen. Spannend!
Waar kijkt de jury naar?

De juryleden zullen voorafgaand aan de GDA het genomineerde werk op de GDA site bekijken. Tijdens de GDA zullen alle genomineerden en hun werk aanwezig zijn. De jury kan dan nog in een persoonlijk gesprek de laatste vragen stellen.

Bij het beoordelen van het werk wordt naar zes elementen gekeken: relevantie, interaction design, visual design, technologie, oplossing en ‘the unicorn effect’. Gezamenlijk wijst de jury de beste projecten van dit studiejaar aan en maken die bekend tijdens de award show. 

Werk inzenden     Winnaars GDA 2019

Relevantie

In welke mate is onderzoek gedaan naar of het probleem / de uitdaging in dit werk nou echt de moeite waard is om op te lossen? Voegt het werk echt nieuwe waarde toe (maatschappelijk, commercieel, etc.) aan de context en haar gebruikers, of is het meer van hetzelfde?

Interaction Design

Wat is het niveau van interaction design van dit werk? Interaction design richt zich met name op interactie tussen mensen en hun computers, ook wel ‘human computer interaction’ genoemd. Het gaat om het ontwerp van elk element in een digitaal product waarbij gebruikers klikken, swipen, tappen, of op elke andere manier op een zo gebruiksvriendelijke manier interactie mee kunnen hebben. Een goede interface is onzichtbaar!

Visual Design

Wat is het niveau van het visual design van dit werk? Visual design is verantwoordelijk voor de layout van een digitaal interactief product tot in elk detail (hiërarchie, vorm, kleur, typografie, grid). Visual design gaat over het ontwerp van elk afzonderlijk scherm waarmee de gebruiker interacteert en zorgt hiermee voor een optimale visuele gebruikerservaring. Is er een consistente doorvertaling van de visuele taal van het product in elk visueel element en beïnvloedt het hiermee het gedrag van de gebruikers van het product?

Technologie

Wat is het niveau van de gebruikte technologie in het werk? Bijvoorbeeld Frontend Development, waarbij ontwerpbestanden worden omgezet naar HTML, JavaScript en/of CSS code. Met name de bestanden van het basisontwerp/layout, afbeeldingen, content, buttons, navigatie en interne linkjes.

Oplossing

Biedt het werk een (mogelijke) oplossing voor het probleem van de gebruiker en andere stakeholders?

The unicorn effect

Soms heeft een ontwerp een echte ‘wow’ factor. Het valt duidelijk op tussen alle andere werken. Een perfecte mix van alle ontwerpvaardigheden, een ultieme gebruikerservaring of een heel bijzonder ontwerp. Simpel gezegd: The Unicorn Effect!
Programma en locatie

De Golden Dot Awards 2020 zou dit jaar begin juli plaatsvinden, maar dat is nu nog even niet zeker. De definitieve datum, locatie en de tijden van het programma worden z.s.m. bekend gemaakt. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Meet the Makers

Alle bezoekers van de GDA 2020 kunnen onder het genot van een hapje en een drankje het genomineerde studentenwerk bekijken en de genomineerden en onze docenten ontmoeten. Tevens een goede gelegenheid om te netwerken en een stage / stagiair of wellicht nieuwe werknemer(s) te vinden!  

Awardshow

Hierna start de awardshow waarin door de jury het beste studentenwerk van dit jaar bekend word gemaakt. De winnaars ontvangen hun prijzen en de speciale Golden Dot Awards op het podium. 

Drinks & Music

Na de awardshow drinken we gezellig nog een borrel met elkaar en kan iedereen de winnaars van de GDA 2020 nog persoonlijk feliciteren. De GDA 2020 is onderdeel van Outburst Amsterdam. Het beste werk van de hele faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie.
Meer informatie

Voor vragen / ideeën / opmerkingen over de Golden Dot Awards 2020 of als je wilt samenwerken met onze prachtige opleiding :) kun je contact opnemen met onze coördinator externe samenwerking, Mattijs Blekemolen.

Mail Mattijs