Nominaties Golden Dot Awards 2017

Obachine

Een app waarmee kinderen hun eigen zoekmachine kunnen samenstellen, om zo het leren zoeken naar boeken te stimuleren. De gemaakte zoekmachine put uit de echte databron van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Maya

Maya is een app die patiënten met BDD (een angststoornis) ondersteunt na de therapie bij het Academisch Medisch Centrum. Maya helpt de patiënt een terugval op oude negatieve gewoontes actief te voorkomen.

De biogasboot

De Biogasboot is een onderdeel van De Ceuvel, gericht op het omzetten van organisch afval uit het restaurant, in biogas. Dit kan weer gebruikt worden om mee te koken in het restaurant.

Zoek Een Boek

Een mobiele website van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, die mensen helpt met het zoeken naar boeken die bij hun smaak passen, reserveren van boeken en het opslaan van boeken in een favorietenlijst.

Boek Een Boek

Boek Een Boek is een mobiele app die jongeren helpt met het uitzoeken van een geschikt boek door leeftijd, genres en likes op een goede manier te combineren.

Spark a Conversation

Spark a Conversation is een tool die ontwerpers ondersteunt bij het ontwerpen van een Conversational User Interface. Het bestaat uit een kaartenset en een bijbehorende website.

ICYOU

Deze toepassing zorgt ervoor dat de naasten van een comapatiënt een gevoel van verbondenheid ervaren buiten het ziekenhuis.

Straathulp Amsterdam

Straathulp Amsterdam is een Progressive Web App die gerichte informatie geeft over locaties voor hulp en voor het vervullen van primaire behoeften voor dak- en thuisloze jongeren (zwerfjongeren).

Maatje

Maatje is een applicatie die vrouwen helpt bij het online vinden van de juiste jeansmaat. Door het toevoegen van lichaamsafmetingen, worden beoordelingen getoond van gebruikers met hetzelfde postuur.

Amsterdam WW2 War Graves

Het product 'Ontdek het verhaal achter de oorlogsgraven in Amsterdam' is een datavisualisatie over de levens van 156 personen die zijn gestorven tijdens, of na de tweede wereldoorlog.

Charge Community

Een app waarbij privé oplaadpunten voor elektrische auto's kunnen worden aangeboden.

Purks Spulletjes

Purks Spulletjes is een second screen app voor tablets die door middel van spelletjes en beloningen de Nederlandse Sesamstraat franchise weer nieuw leven in blaast.

De brug voor jou!

De brug voor jou! is een applicatie waardoor mensen met een beperking gemakkelijker de overgang naar een nieuw bedrijf kunnen en durven te maken en om zich hier ook snel thuis voelen.

Mattie

Mattie is een product dat ervoor zorgt dat mensen met een verstandelijke beperking zelfstandiger activiteiten kunnen uitvoeren en waarbij hun dag(planning) helder wordt geformuleerd.

Siler

Een Bluetooth knoppenmodule voor soldaten die geen geluid of licht uitstraalt en geprogrammeerd is om samen te werken met de wearables van Elitac.

Insights

Met Insights consumeert de gebruiker de belangrijkste inzichten uit de bestaande journalistiek van De Correspondent. Echter gebeurt dit met nieuwe en experimentele vertelvormen.

Layer Notes

Een gemakkelijke visuele manier om bugs te kunnen melden op websites, waarbij developers alle informatie ontvangen die nodig is om een bug op te lossen.

Fraud Dashboard

Een dashboard voor het bedrijf Adyen dat uit een hele hoop transacties de fraudegevallen er uit pikt.

Crofter

Door Crofter kun je altijd bij content die waardevol voor jou is gebleken. Je bewaart de content en kunt het net zo makkelijk weer terugvinden. Daarnaast kun je content makkelijk delen met je team.