Golden Dot Awards 2018

Het beste CMD studentenwerk van dit jaar.

GDA 2018

Tijdens de Golden Dot Awards (GDA) 2018 worden prijzen uitgereikt aan het beste studentenwerk van het afgelopen studiejaar van studenten CMD Amsterdam.

Het werk bestaat uit eindproducten uit vakken en projecten, zowel individueel als in teams ontworpen door studenten Communication and Multimedia Design (Hogeschool van Amsterdam). Kom langs en bekijk het genomineerde werk, ontmoet studenten, docenten en bedrijven. Hapjes, drankjes, muziek en een buitenterras zijn geregeld. De GDA 2018 vindt plaats op woensdag 4 juli a.s. in de WesterUnie Amsterdam. Aanmelden als bezoeker is gratis en kan tot woensdag 27 juni 2018.
Prijzen

Voor alle genomineerden is er een speciale GDA prijs. Tijdens de awardshow worden de beste nominaties door de jury beloond met een extra prijs: een waardebon van €100,- per student.

Docenten nomineren het beste werk, een externe vakjury uit het werkveld kiest daar de winnaars uit. Studenten kunnen hun werk inzenden onderaan deze pagina. Het door docenten genomineerde werk zal worden beoordeeld door een jury bestaande uit ontwerpers van een aantal digital design bureau’s. Voorafgaand aan de awardshow kan het werk van de nominaties bekeken worden door de bezoekers. Ook is de jury aanwezig om het allerbeste werk van dit studiejaar te bepalen. Spannend!
Jurering 

De juryleden zullen voorafgaand aan de GDA 2018 het genomineerde werk op de GDA site bekijken. Tijdens de GDA 2018 zullen alle genomineerden en hun werk aanwezig zijn in de WesterUnie. De jury kan dan nog in een persoonlijk gesprek de laatste vragen stellen.

Bij het beoordelen van het werk wordt naar zes elementen gekeken. Per element wordt door de juryleden een score gegeven (cijfer tussen de 1-10). De elementen zijn: relevantie, interaction design, visual design, technologie, oplossing en ‘the unicorn effect’. Gezamenlijk wijst de jury de beste projecten van dit studiejaar aan en maken die bekend tijdens de award show. 

Relevantie

In welke mate is onderzoek gedaan naar of het probleem / de uitdaging in dit werk nou echt de moeite waard is om op te lossen? Voegt het werk echt nieuwe waarde toe (maatschappelijk, commercieel, etc.) aan de context en haar gebruikers, of is het meer van hetzelfde?

Interaction Design

Wat is het niveau van interaction design van dit werk? Interaction design richt zich met name op interactie tussen mensen en hun computers, ook wel ‘human computer interaction’ genoemd. Het gaat om het ontwerp van elk element in een digitaal product waarbij gebruikers klikken, swipen, tappen, of op elke andere manier op een zo gebruiksvriendelijke manier interactie mee kunnen hebben. Een goede interface is onzichtbaar!

Visual Design

Wat is het niveau van het visual design van dit werk? Visual design is verantwoordelijk voor de layout van een digitaal interactief product tot in elk detail (hiërarchie, vorm, kleur, typografie, grid). Visual design gaat over het ontwerp van elk afzonderlijk scherm waarmee de gebruiker interacteert en zorgt hiermee voor een optimale visuele gebruikerservaring. Is er een consistente doorvertaling van de visuele taal van het product in elk visueel element en beïnvloedt het hiermee het gedrag van de gebruikers van het product?

Technologie

Wat is het niveau van de gebruikte technologie in het werk? Bijvoorbeeld Frontend Development, waarbij ontwerpbestanden worden omgezet naar HTML, JavaScript en/of CSS code. Met name de bestanden van het basisontwerp/layout, afbeeldingen, content, buttons, navigatie en interne linkjes.

Oplossing

Biedt het werk een (mogelijke) oplossing voor het probleem van de gebruiker en andere stakeholders?

The unicorn effect

Soms heeft een ontwerp een echte ‘wow’ factor. Het valt duidelijk op tussen alle andere werken. Een perfecte mix van alle ontwerpvaardigheden, een ultieme gebruikerservaring of een heel bijzonder ontwerp. Simpel gezegd: The Unicorn Effect!
Programma en locatie

18:00 - 19:00 uur: Meet the Makers

We nodigen alle bezoekers van de GDA 2018 vanaf 18:00 uur uit in de WesterUnie. Je kunt dan onder het genot van een hapje en een drankje het genomineerde studentenwerk bekijken en de genomineerden te ontmoeten. Tevens een goede gelegenheid om te netwerken en een stage / stagiair of wellicht nieuwe werknemer(s) te vinden!  

19:00 - 20:00 uur: Awardshow

Om zeven uur start de awardshow waarin door de jury het beste studentenwerk van dit jaar bekend wordt gemaakt. De winnaars ontvangen hun prijzen en de Golden Dot Awards op het podium. 

20:00 - 21:00 uur: Borrel

Rond acht uur eindigt de awardshow. We drinken gezellig nog een borrel met elkaar en iedereen kan de winnaars van de GDA 2018 nog persoonlijk feliciteren. Bij goed weer hopen we dit buiten op het Westergasterras te kunnen doen.
De Golden Dot Awards 2018 vindt plaats in de prachtige WesterUnie in Amsterdam. Dit bevindt zich naast het Westerpark. Zie de site voor een routebeschrijving.
Deadline aanmelden bezoekers: vrijdag 29 juni 2018.
Werk inzenden

Ben je door CMD docenten genomineerd? Of ben je als CMD Amsterdam student zelf trots op je werk en is een CMD docent dat met je eens? Op deze pagina kun je je beste werk inzenden voor de Golden Dot Awards 2018.

Je kunt je werk inzenden via het inzendformulier op deze pagina. Je hoeft het project niet voor een groot publiek te presenteren. Wel willen we alle nominaties voorafgaand aan de awardshow aan het publiek kunnen laten zien. Je hebt de mogelijkheid om een laptop te plaatsen met info over het project. Wij maken voor iedere genomineerde een A2 poster o.b.v. de input van je inzending. Zo kunnen ook de juryleden nog bij je langskomen om vragen te stellen. Lees wel nog even onderstaande informatie door, zodat je goed weet hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

Toelichting:

• Docenten CMD Amsterdam nomineren het beste studentenwerk voor de GDA 2018. Dit kan gedurende het hele studiejaar.
• Genomineerde studenten krijgen vervolgens een uitnodiging om hun werk via deze pagina in te zenden.
• Alle studenten CMD Amsterdam die trots zijn op hun werk mogen dit – met goedkeuring van een CMD docent – inzenden voor de GDA 2018.
• Een vakjury bestaande uit professionals uit het werkveld beoordeelt de inzendingen en kiest de winnaars.
• De winnaars worden door dit jurylid bekend gemaakt tijdens de Golden Dot Awards en ontvangen daar hun prijs.
• Genomineerde studenten hoeven hun werk zelf niet meer te presenteren op het podium tijdens de awardshow. Het jurylid zal per project een korte toelichting geven.

Voorwaarden:

• Het werk moet gemaakt zijn tussen 1 september 2017 en 29 juni 2018.
• Inzenden van het werk geschiedt door een student CMD Amsterdam. Deadline voor inzenden is 29 juni 2018 om 18:00 uur.
• Er is geen limiet aan het aantal werken / projecten dat ingestuurd wordt. Per project moet wel een aparte inzending worden gedaan.
• Het werk mag ook buiten de tijd van de opleiding gemaakt zijn (het moet wel op je digitaal portfolio zichtbaar zijn).
• Toetsing van het werk door het jurylid moet online gedaan kunnen worden (URL / filmpje / demo / screenshots / foto’s).
• Voor de inzendingen geldt geen geheimhoudingsplicht.
• Alleen compleet aangeleverd werk kan in behandeling worden genomen.
• Het ingezonden beeldmateriaal kan worden gebruikt voor publicaties van de Golden Dot Awards, mediapartners (aftermovie) en voor de presentatie tijdens de awardsuitreiking zelf. Door het inzenden van beeldmateriaal geef je automatisch toestemming om het voor deze doeleinden te publiceren.
Promofilmpje
Een goed promofilmpje van je werk geeft de juryleden een beter beeld van de context van het product, wat het product inhoudt en hoe het in zijn werk gaat. Het is niet verplicht, maar het werkt vaak wel verhelderend. Ter inspiratie hieronder een aantal filmpjes van GDA nominaties van vorig jaar. Het hoeft niet per sé in het Engels trouwens :)

Aftermovie GDA 2017 

Contact GDA 
Voor vragen / ideeën / opmerkingen of als je wilt meehelpen met organiseren, kun je contact opnemen met de coördinator van de GDA 2018: Mattijs Blekemolen.

Mail Mattijs
Inzendformulier GDA 2018
INZENDEN GESLOTEN :( 

Voornaam + achternaam inzender *

HvA emailadres inzender *

Genomineerd door CMD docent(en) *

Naam van het project / product *

Namen van de teamleden

Studiejaar *

Naam opdrachtgever

Korte omschrijving eindproduct (max. 200 tekens) *

Opdrachtomschrijving (max. 500 tekens) *

Eindresultaat (max. 1000 tekens) *

Upload hieronder max. drie high-res (liefst vrijstaande) afbeeldingen van het eindproduct (JPG of PNG). Minimaal 500 kb en max. 3mb per afbeelding.


Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project