Sketchnoting

Workshop

Een hands-on introductie in het visueel vastleggen van informatie door middel van sketchnoting.

“Hee stop eens met tekenen...”; bekende uitspraak? Vroeger werd ik nogal eens op de vingers getikt omdat ik zat te doodlen tijdens gesprekken, vergaderingen en lessen. Toen ontdekte ik sketchnoting, een notatiewijze waarbij een combinatie van tekeningen en tekst wordt gebruikt om gedachten te vangen. Sketchnoting geeft structuur en focus. Informatie wordt door toepassing van deze techniek makkelijker te onthouden, beter overdraagbaar aan anderen en vele malen leuker om terug te kijken!

Voor wie?

De workshop visueel notuleren is er voor iedereen die makkelijker ideeën wil vastleggen en overbrengen en informatie wil opslaan.


1,5 uur


1 – 50 personen


Amsterdam of Incompany


Nederlands


Op aanvraag


Trainer
Justus Sturkenboom

Doelstellingen

 

Deze workshop introduceert sketchnoting als manier om informatie te visueel vast te leggen. Je leert wat sketchnotes zijn en waarom je op deze manier wilt werken. We doen tijdens de workshop veel oefeningen, beginnend bij de basis en werken toe naar het punt dat je aan het zelf actief aan het sketchnoten bent. Het doel is jou te helpen over blokkades heen te komen welke je tegenhouden tekeningen te incorporeren bij het maken van notities.

Programma

 

“Ik kan niet tekenen en mijn handschrift is verschrikkelijk, dat kan ik nooit.” Wél waar! Sketchnotes zien er op het eerste gezicht imposant uit maar ervaring leert dat iedereen deze techniek kan aanleren en er met wat oefening heel goed in wordt. Het enige dat je nodig hebt is de capaciteit een pen vast te houden en een verhaal. Iedereen kan het! Ik leer je hoe je begint.

Interesse in deze training? Vul in en we nemen contact met je op.

Naam *

Naam bedrijf

Mailadres *

Telefoonnummer

Bericht

Heb je een vraag? Of liever een training op maat? Mail Bel