Audio Design Challenge

3 dagen

Hoe ontwerp je geluid voor digitale producten?

3 day creative challenge!

Het geluid van een digitaal product…niet meer weg te denken in het ontwerp! Geluid speelt een steeds belangrijkere rol bij digital design. Voor de ontwerper van vandaag is begrip van geluid belangrijk om een digitaal product goed te laten functioneren.

 

Onze apparaten geven ons continu feedback in de vorm van geluid en wij geven ze steeds vaker mondelinge opdrachten. Denk aan voice controlled interfaces. Er zijn steeds meer situaties waar een scherm niet de juiste oplossing is en waarbij audio een goed alternatief kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan applicaties voor in de auto.

 

In deze challenge ga je geluiden ontwerpen voor een (digital) experience. Door hands-on met geluid bezig te zijn leer je over de eigenschappen van geluid en hoe je geluid kan manipuleren. Aan de hand van creatieve oefeningen met geluid en input sessies over theorie van geluid leer je hoe je geluid voor digitale producten ontwerpt. Er wordt gewerkt in teams of individueel en je wordt gecoached.

Voor wie?

Ontwerpers of makers die met geluid en digitale technieken aan de slag willen gaan. We kunnen de training specifiek maken voor:

– Ontwerpers & Creatieven
– Docenten
– CMD Alumni


3 dagen van 10:00 – 16:00


10 personen


Amsterdam


Nederlands of Engels


Op aanvraag


Trainers
Jaap Evenhuis & Bart-Jan Steerenberg

Jouw resultaat

 

Na deze challenge:

  • Na de training ken je een aantal basisprincipes van geluid. Je leert over geluid, wat het is en hoe het werkt. Als ontwerper breidt hierdoor je arsenaal aan ontwerpmogelijkheden uit.
  • Je krijgt meer inzicht in de mogelijkheden van audio tools, audio effecten, ruimtelijkheid en akoestiek, waardoor je in beter staat een interactief product met geluid te ontwerpen.
  • Je creëert je eigen sounds, waardoor je unieke digitale ervaringen kunt ontwerpen.
  • Je stelt zelf een soundbank samen met eigen geproduceerd geluid, die je direct kunt toepassen in je eigen projecten.
  • Door de challenges en showcases krijg je weer nieuwe inspiratie om met beeld en geluid aan de slag te gaan.

Programma

 

We beginnen met het opnemen van geluiden. Vervolgens zijn er een aantal input sessies over geluid, ruimtelijkheid en akoestiek. Er kan gekozen worden uit een aantal verschillende ervaringen of er kan aan een eigen (digital) experience worden gewerkt.

Samen met je coaches en teamleden ontwikkel je in 3 dagen een audio product voor een (digitale) ruimte. Er wordt zowel aandacht besteed aan techniek als creativiteit. Je leert audio te bewerken door middel van editing, mixing en effecten.

Er worden een aantal creatieve oefeningen in de workshop gedaan waardoor je beter inzicht krijgt hoe je geluid kunt gebruiken bij het ontwerp van (digitale) producten.

Dag 1:
Showcase 1
Intro ruimtelijkheid & geluid
Challenge selection
Opnemen geluiden: Ruimte, Materiaal, interacties Mixen van geluiden
Maken soundscape
Binaural sound recording

Dag 2:
Showcase 2
Intro geluid Basis van geluid Little bits workshop
Contact mics (NoiseBox) Pedals/Vst effecten 1 Sounds for interaction

Dag 3:
Showcase 3
Intro sound design Tools tutorial
Digital sound design Hardware synths Challenge presentation

Interesse in deze training? Vul in en we nemen contact met je op.

Naam *

Naam bedrijf

Mailadres *

Telefoonnummer

Bericht

Heb je een vraag? Of liever een training op maat? Mail Bel