Audio Design Challenge

1 dag

Hoe ontwerp je geluid voor digitale producten?

Het geluid van een digitaal product…niet meer weg te denken in het ontwerp!

 

Geluid speelt een steeds belangrijkere rol bij digital design. Voor de ontwerper van vandaag is begrip van geluid belangrijk om een digitaal product goed te laten functioneren.

 

Onze apparaten geven ons continu feedback in de vorm van geluid en wij geven ze steeds vaker mondelinge opdrachten. Denk aan voice controlled interfaces. Er zijn steeds meer situaties waar een scherm niet de juiste oplossing is en waarbij audio een goed alternatief kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan applicaties voor in de auto.

 

In deze challenge gaan we jouw eigen noisebox bouwen en space geluiden maken. Op deze manier ben je hands-on en creatief met geluid bezig en leer je over de eigenschappen van geluid, hoe je geluid kunt manipuleren en actief in kunt zetten als ontwerper.

Voor wie?

Ontwerpers of makers die met geluid en digitale technieken aan de slag willen gaan. We kunnen de training specifiek maken voor:

– Ontwerpers & Creatieven
– Docenten
– CMD Alumni


10:00 – 16:00


10 personen


Amsterdam


Nederlands of Engels


Op aanvraag


Trainers
Jaap Evenhuis & Bart-Jan Steerenberg

Jouw resultaat

 

Na deze workshop:

  • Als ontwerper breid je je arsenaal aan ontwerpmogelijkheden uit.
  • Je creëert je eigen sounds, waardoor je unieke digitale ervaringen kunt ontwerpen.
  • Je maakt je eigen noisebox, waardoor je kunt experimenteren en steeds nieuwe samples kunt maken voor je projecten.
  • Je krijgt in deze korte challenge meer inzicht in de mogelijkheden van audio tools, audio effecten, ruimtelijkheid waardoor je in beter staat een interactief product met geluid te ontwerpen.
  • Je stelt zelf een soundpack samen met eigen space geluiden, die je direct kunt toepassen in je eigen projecten.

Programma

 

In deze training besteden we zowel aandacht aan de techniek als aan creativiteit. Het wordt een hands on workshop waarin de basisconcepten over geluid behandeld, zoals ruimtelijkheid, akoestiek en audiobewerking.

Er worden een aantal creatieve opdrachten in de workshop gedaan waardoor je beter inzicht krijgt hoe je geluid kunt gebruiken bij het ontwerp van digitale producten. Zo begin je met het maken van een noisebox. De materialen hiervoor worden door de coaches aangeleverd.

Je leert audio te bewerken door middel van editing en effecten. Vervolgens ga je aan de slag met het opbouwen van je eigen soundbank.

Interesse in deze training? Vul in en we nemen contact met je op.

Naam *

Naam bedrijf

Mailadres *

Telefoonnummer

Bericht

Heb je een vraag? Of liever een training op maat? Mail Bel