Alumni

Ontdek hoe je als oud-student betrokken kunt blijven.

Afgestudeerd bij CMD?

Hopelijk werk je aan mooie projecten en ben je op een plek gekomen waar je talenten goed tot hun recht komen. We zijn daar stiekem best wel nieuwsgierig naar. Blijf je nog even bij ons?

CMD Amsterdam organiseert speciaal voor haar alumni momenten waarbij je elkaar kunt ontmoeten. Dit is een geweldige kans om je aan te sluiten bij een veilige netwerkomgeving van afgestudeerden van CMD (en Interactieve Media). Samen kun je kennis, projecten en vacatures uitwisselen en praten over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

CMD robot vierkant

Benieuwd wat oud-medestudenten doen?

Contact met alumni is ook voor CMD belangrijk. Met die gedachte is de CMD Alumni Community er. Een netwerk van oud-studenten die graag met elkaar en met de opleiding in contact blijft.

We zoeken leiders om deze community verder vorm te geven. Ben jij sociaal, houd je van organiseren, en kan je mooie uitingen ontwerpen? Heb je stiekem ook nog een beetje liefde voor CMD? Dan is deze plek wellicht voor jou!

Ik wil solliciteren!Meer informatie

Slack

Als oud-student van CMD Amsterdam (of IAM) kun je gebruik maken van een exclusieve Slack omgeving, speciaal ingericht voor alumni.

De Slack is een online kennis- en ontmoetingsplek voor kennisdelingonderlinge supportinspiratie en/of aanbod van projecten en vacatures.

Aanmelden voor slack

Evenementen

We brengen je graag weer in contact met je oude studiegenoten en docenten. Jaarlijks organiseren we een aantal evenementen waarbij je nieuwe- of bekende mensen (weer) kunt ontmoeten. Ben je erbij?

Ons eerstvolgende evenement:

Alumni borrel – Pool night

16 maart 2023

Op 16 maart nodigen we je uit om vanaf 18:30 te komen borrelen bij The Pool Bar in het centrum van Amsterdam! Een plek waar we kunnen genieten van een heerlijke borrel, drankje, bordspellen en uiteraard: een goed potje poolen! Of je nou alle kneepjes van de poolkunst onder de knie hebt of je voor het eerst een keu vasthoudt – je bent hartstikke welkom! Hopelijk tot de 16e! 

Meld je aan!

Kletsen met Alumni

19 april 2023

Op woensdag 19 april zoeken we alumni die het leuk vinden om studenten te woord te staan. Van eerstejaars tot aan afstudeerders – iedereen is welkom om een praatje te maken en vragen te stellen aan jullie. We krijgen van studenten vaak de vraag over hoe het werkveld is, en hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden. Dilemma’s over wel of geen master opleiding doen, welke minor te volgen of waar stage te lopen; jij kunt ze daarbij wellicht helpen :). Haal jij hier energie uit, en vind je het leuk om je eigen ervaringen, expertise en kennis te delen met huidige CMD studenten?

Meld je aan!

Creative Industry Tour

26 mei 2023

Wij organiseren voor afstudeerders een creative industry tour op 26 mei. Met deze creative industry route door Amsterdam zullen we samen met afstudeerders langsgaan bij verschillende bedrijven. Zo brengen we vraag en aanbod bij elkaar: afstudeerders maken kennis met het bedrijf en het bedrijf opent haar deuren voor vers CMD talent die klaar staat om te werken. Wij zoeken momenteel nog bedrijven die ervoor open staan om mee te doen aan deze tour. Lijkt het je leuk om een groep afstudeerders te woord te staan en een tour te geven voor je werkplek?

Laat het ons weten!

Kun jij iets terug geven aan de opleiding?

Veel oud-studenten bewijzen zich als fantastische partners van de opleiding. Met trots beschouwen we ze dan ook als goede vrienden van CMD Amsterdam!

Bovendien vinden studenten het erg leuk om je te zien en spreken. Ze kunnen veel van je leren, en jij van hen. Er zijn veel manieren om terug te investeren in ons onderwijs. Help je mee?

Lees meer over samenwerken

Stages

Onze studenten doen tijdens hun studie praktijkervaring op tijdens een korte stage (10 weken) en lange stage (20 weken). Als oud-student kun je een goede brug vormen tussen je werkgever en de opleiding en met de juiste ervaring een student begeleiden tijdens zijn/haar stageperiode.

Gastdocent

Kennis hoort gedeeld te worden! We zijn benieuwd naar wat je te vertellen hebt en zoeken graag een plekje in ons curriculum dat past bij je verhaal.

Projectpartner

CMD Amsterdam is altijd geïnteresseerd in vraagstukken en mogelijkheden om samen met werken haar alumni. Heb of werk jij aan een project wat je ook interessant lijkt voor CMD studenten? Laat het ons weten. We kunnen in gesprek gaan en kijken naar de mogelijkheden.

Adviesraad

Wordt onderdeel van de Opleidingsadviesraad (OAR)!
De OAR bestaat uit professionals en CMD medewerkers. Gedurende het jaar komt de OAR een aantal keer samen om te praten over de ontwikkelingen in ons vakgebied en hoe of wij als opleiding nog de juiste ontwerpers opleiden voor dit (toekomstige) vakgebied. Daarnaast wordt er veel kennis en ervaring onderling gedeeld.

Lijkt dit je interessant? Stuur een mailtje naar Peter Buis p.f.buis@hva.nl

Verhalen van Alumni

Videoportret: Pieter Eg

9 mei 2022

Pieter deelt zijn ervaring als Creative en eigenaar van Studio Ronduit. Hoe is het om als afgestudeerd CMD’er een eigen bedrijf op te starten? Hoe is het om ZZP’er te zijn?

Bekijk de video

Verhalen van alumni: Yara van Schaik

6 oktober 2021

In de verhalen van alumni lichten we ervaringen uit van onze oud-studenten. Hoe hebben zij CMD ervaren en waar zijn ze na hun studie mee bezig? Vandaag het verhaal van alumna Yara van Schaik.

Lees meer

Verhalen van alumni: Victor Eekhof

27 augustus 2021

In de verhalen van alumni lichten we ervaringen uit van onze oud-studenten. Vandaag het verhaal van alumnus Victor Eekhof mede eigenaar van Studio Vi

Lees meer

Momenteel maken we een reeks videoportretten waarbij we alumni interviewen en vragen stellen over hun loopbaan en werk, én we zijn nog op zoek naar kandidaten!

AanmeldenBekijk alle videoportretten

Mis geen uitnodiging: update je contactgegevens!

We nodigen je graag uit om betrokken te blijven bij CMD en om je aan te sluiten bij onze Alumni Community.

Na het behalen van je diploma komt je HvA e-mail te vervallen. Uitnodigingen voor evenementen en nieuwsberichten versturen we dan naar het privé adres dat in het systeem van de HvA bekend is, naar alle waarschijnlijkheid zijn dat nog de gegevens die je gebruikte tijdens je inschrijving via Studielink. Als je geen bericht wilt missen, is het handig om te kijken of deze gegevens nog actueel zijn!

Gegevens bijwerken

Contact

Tip? Suggestie? Leuk idee? Laat van je horen!

Anouk Drenthe
Alumni Coördinator
a.a.drenthe@hva.nl
06 28 34 16 23

Pinar Kesenci
Alumni Coördinator
p.kesenci2@hva.nl
06 14 84 44 77

Mattijs Blekemolen
Externe samenwerking
m.blekemolen@hva.nl
06 21 15 61 86